Växtstöd

849 kr

Med Lookias växtstöd får du smycken i trädgården som är lika vackra på vintern som på sommaren. Växtstöden tillverkas i cortenstål och har en robust konstruktion som står emot väder och vind.

I takt med att de används patineras de med gyllenbrun rost vilket ger ett naturligt och vackert utseende. Finns även i galvaniserat stål som bibehåller sin metalliska färgton. Levereras i två delar och sätts ihop med medföljande skruvsats.

Produktspecifikation

Material: Cortenstål eller Galvaniserat stål
Mått: D: 60 cm (toppen)  D: 30 cm (botten) H: 83 cm

Artikelnr: 003 Kategori:

Product Description

Växtstöd by Lookia

Lös problemet med fula och rangliga växtstöd som är obrukbara efter en säsong. Med Lookias växtstöd får du smycken i trädgården som är lika vackra på vintern som på sommaren. Växtstöden tillverkas i cortenstål och har en robust konstruktion som står emot väder och vind. I takt med att de används patineras de med gyllenbrun rost vilket ger ett naturligt och vackert utseende. Finns även i galvaniserat stål som bibehåller sin metalliska färgton.

Produktspecifikation

Material: Cortenstål eller Galvaniserat stål
Mått:

Medium: D: 60 cm (toppen)  D: 30 cm (botten) H: 83 cm

Large: D: 60cm (toppen) D: 30 cm (botten) H: 190 cm
Leverans: Levereras i två delar och sätts ihop med medföljande skruvsats.

Materialinformation

Cortenstål: Det svensktillverkade cortenstålet som används i Lookias produkter är ett material som rostar långsamt och bildar en vacker rödbrun färg. Stålytan genomgår en atmosfärisk korrosionsprocess/rostning som med tiden skapar ett jämnt och skyddande oxidskikt. På så vis blir den rödbruna stålytan ett eget rostskydd som förhindrar en vidare korrosion/rostning. Dess robusta egenskap gör att den står sig mycket bra i vårt skandinaviska klimat, och har därmed på senare år blivit ett populärt material bland arkitekter och trädgårdsdesigners.

Varmförzinkat stål: Förzinkat stål kan tillverkas på två sätt, en metod är elförzinkning som har en begränsning av att ytskiktet blir något tunt och färgen kan variera. Vi på Lookia sätter alltid kvalitén i första hand och har därför valt att använda den andra metoden – varmförzinkning, vilket gör att stålet får ett hållbart och vackert ytskikt i jämförelse med den elförzinkade metoden. Processen går till så att zink smälts ner till 460 grader och stålet doppas ner i ett zinkbad och får därmed bättre skydd mot korrosion/rostning. Varmförzinkat stål passar bra till vårt skandinaviska klimat och på senare tid blivit ett populärt material i utemiljön.

Följ Lookia på Instagram för inspiration för utemiljöer, tryck här.