Trädgårdskanter

55 kr299 kr

För ett välvårdat intryck i trädgården är det stilrent med en tydlig gräns mellan gräsmatta och andra ytor i trädgården så som grusgångar, plattsättningar och rabatter. De stabila trädgårdskanterna tillverkas i kvalitetsstål (Cortenstål) och håller effektivt gräset utanför oönskade områden.

Beroende på önskad effekt i trädgården finns fyra färgmodeller att välja mellan. Det obehandlade trädgårdskanterna får en vacker rostpatina efter ungefär tre månader och ger en pikant effekt i trädgården. Mellan stensättningar och grus skapar den galvaniserade modellen ett stilrent utseende med dess metalliska färgton.

Standardsortimentet är en konsumentvänlig variant som säljs i  två meters längder. Dess bockade ändar sammanfogas smidigt efter varandra i en snygg rak linje, eller i en följsam båge om så önskas. Skruvas enkelt ihop med medföljande skruvsats som ger möjligheten att sammanfoga Lookias trädgårdskanter till oändliga längder.

Som tillbehör finns även 45° och 90° hörnbeslag som ger ett elegant intryck av skarpa hörn i rabatter och stenläggningar.

 

Artikelnr: 004 Kategori: Tagg:

Product Description

Varför Trädgårdskanter?

Lookias trädgårdskanter har flera funktionella egenskaper som gör de till det naturliga valet att använda i utemiljöer. Utöver dessa eleganta design som skapar stilrena linjer i trädgården har den även praktiska funktioner som att hindra gräs att växa ut i oönskade områden. Dessutom hindrar Lookias trädgårdskanter skadligt fuktbindande vegetation att orsaka rötskador på husfasad och förlänger därmed dess livslängd.

Produktspecifikation

Mått: Längd: 200 cm Höjd: 10 cm Tjocklek: 2 mm
Material: Cortenstål eller Galvaniserat stål.
Färger: Rödbrun, Silvergrå, Rosa*, Vit* och Svart*

*Vid val av rosa, vit eller svart färg kontakt gärna oss så ser vi till att ni får det ni önskar!

Material: Det svensktillverkade cortenstålet som används i Lookias produkter är ett material som rostar långsamt och bildar en vacker rödbrun färg. Stålytan genomgår en atmosfärisk korrosionsprocess/rostning som med tiden blir ett jämnt och snyggt skyddande oxidskikt. På så vis blir den rödbruna stålytan ett eget rostskydd som förhindrar en vidare korrosion/rostning. Dess robusta egenskap gör att den står sig mycket bra emot vårt skandinaviska klimat, och har därmed på senare år blivit ett populärt material bland arkitekter och trädgårdsdesigners.

För mer information kontakta oss här.

Du gillar kanske också…