This is LOOKIA

Lookia är ett svenskt premiummärke som tillverkar lättskötta och tidlösa utemiljöer med skandinavisk formgivning. Samtliga exklusiva produkter kännetecknas av innovativa funktioner med högkvalitativa material med minimalt underhåll.

Made in Sweden

Svensktillverkade produkter har fått mycket uppmärksamhet i utlandet. Tilltron till svensk kvalitet är stor.
Lookia är därför stolta över att all design och tillverkning sker i Sverige. För oss på Lookia finns egentligen bara en regel i vår tillverkning, och den är enkel, logisk och självklar. Nämligen att kombinera god formgivning med hållbara och vackra material.

Skandinavisk design

Bra design kännetecknas av förmågan att inspirera och attrahera olika människor över tiden. Lookias design tar avstamp i den skandinaviska minimalismen.
Klassisk skönhet i all sin enkelhet är vårt signum.
Varje produkt kan ses som ett individuellt konstverk, vars skönhet bara ökar med tiden.

Miljöomsorg

Naturen har alltid varit en viktig källa till inspiration för Lookia. Att värna om miljön är därför en självklarhet för oss. Så långt som det är möjligt använder Lookia återvunnet material i sin produktion för att minimera onödigt slöseri med naturens resurser.
Samtliga produkter är högkvalitativa, och har en lång livscykel. All tillverkning sker i Sverige, som ett ytterligare led i att minska företagets miljöpåverkan. Traditionellt hantverk möter modern, energieffektiv tillverkning, för maximal miljömässig hållbarhet.
Det tror vi att även du uppskattar.

Our Story

Peter och Juha skapade 2011 ett nytt varumärke som reflekterar deras passion för kvalitet och hantverk, men också deras gemensamma värderingar. Namnet på det nya varumärket skulle vara starkt och enkelt, men också ha en koppling till en tydlig symbol.
Valet blev Lookia.

I samband med trädgårdsarbete upplevdes ofta en avsaknad på marknaden av gedigna och funktionella produkter för utemiljöer. Från denna ståndpunkt var första produkten – precis som de efterföljande – klassiskt skandinavisk och inspirerad av det nordiska klimatet. Produkten var begränsad och sammanhållen, med minimalistisk formgivning och tillverkad av endast solida naturmaterial. Inget för dekorerat eller utsvävande. Styrkan låg snarare på det enkla och tidlösa med fokus på material och kvalitet. Det var detta som var själen och det som ska definiera Lookias varumärke.

Lookia producerar idag högkvalitativa designprodukter för parkliknande miljöer och privata trädgårdar. Lookias produkter kännetecknas av unika förpackningar och innovationer som är lätta att transportera och monteras av privatpersoner. I takt med att företaget växer fokuseras allt mer på hållbarhet och långsiktigthet. Det är vårt sätt att ta till vara på jordens resurser och bidra till en lite mer hållbar värld.